Gevoelige tandhalzen

Heeft u last van gevoeligheid bij koude of warme producten of bij iets zoets of zuurs? Waarschijnlijk heeft u dan last van teruggetrokken tandvlees en blootliggende tandhalzen. Wanneer het tandvlees zich terugtrekt komt het tandbeen bloot te liggen. Het tandbeen is gevoeliger voor invloeden van buitenaf. Niet alleen voor warm, koud, zoet en zuur, maar ook voor beginnende gaatjes. Het terugtrekken van het tandvlees kan ontstaan door te hard poetsen of verkeerde belasting van de tanden, maar ook door ontstoken tandvlees en terugtrekkend kaakbot (parodontitis).

Wat kunt u zelf doen?
Kijk goed naar uw poetsgedrag. Poetst u wellicht te hard? Dit kan ervoor zorgen dat het tandvlees zich terugtrekt. In dat geval kan een elektrische tandenborstel voor u een uitkomst zijn. De meeste elektrische tandenborstels hebben namelijk een poetsdruksensor en geven dus aan wanneer u te hard poetst.

Poets tenminste tweemaal daags met een fluoridehoudende tandpasta die er speciaal is voor gevoelige tandhalzen.

Tip: Smeer na het poetsen en voor u gaat slapen een beetje van deze tandpasta met uw vinger op de plek die gevoelig is. Zo kunnen de werkende bestanddelen direct inwerken op de gevoelige plek.

Wat kunnen wij voor u doen?
Samen met u kunnen wij kijken naar de tandhals waar u last van heeft en onderzoeken of we de oorzaak kunnen achterhalen. Met een juiste zelfzorginstructie of een verwijzing naar de juiste behandelaar helpen wij u op weg. Tevens kunnen wij een klein medicament aanbrengen op de tandhals, dat voor directe en langdurige verlichting kan zorgen.

Heeft u last van gevoelige tandhalzen
en wilt u graag tips en advies?

Maak dan een afspraak in onze praktijk.