Werkwijze

Iedereen is anders en ook iedere behandeling is anders. Daarom gaan wij tijdens een korte afspraak eerst kijken wat uw zorgvraag is en welke behandeling het meest geschikt is voor u. Deze afspraak zal slechts 15-20 minuten duren. Wilt u liever direct geholpen worden? Dat kan ook. We bespreken dan telefonisch alvast wat u mag verwachten.

Uw tandvlees krijgt een cijfer.
Wij controleren altijd de gezondheid van uw tandvlees. Via een meting kunnen wij uw tandvlees een cijfer geven, dit noemen we Periodiek Parodontaal Screenen (PPS).
PPS-score 1. (Pockets van 0-3 mm)
PPS-score 2. (Pockets van 4-5 mm)
PPS-score 3. (Pockets van ≥ 6 mm)

Bij de PPS-score meten wij de pocketdiepte. De pocket is de ruimte tussen de tand en het tandvlees. Deze is in een gezonde situatie niet dieper dan 3 mm.

Bij een PPS-score 1 is uw tandvlees gezond. U heeft pockets met een diepte van 0-3 mm. Wij kunnen u behandelingen aanbieden en adviezen geven om dit zo te houden. De behandeling valt dan onder de M-codes.

Bij een PPS-score 2 is uw tandvlees ontstoken. Er zijn pockets aanwezig van maximaal 5 mm. Er kan dan al sprake zijn van enige botafbraak. De behandeling is met name gericht op de aanpak van deze ontsteking. Denk hierbij aan een uitgebreide gebitsreiniging en mondhygiëne instructies. Ook kan het zijn dat we adviseren om een uitgebreider traject te starten. Door middel van het maken van een parodontiumstatus en het paro-traject te starten, kunnen we gerichter behandelen. De behandeling valt dan onder de M-codes of de T-codes.

Bij een PPS-score 3 is er naast een tandvleesontsteking, ook een actief proces van botafbraak. De pockets zijn dan 6 mm of dieper rondom één of meerdere tanden en kiezen. Hierdoor is het meestal noodzakelijk om een uitgebreider onderzoek te doen (parodontiumstatus) en een intensievere parodontale behandeling te starten. De behandeling valt dan onder de T-codes.

Klik hier voor meer inzicht in de codes en tarieven.

Op basis van de PPS-score brengen wij een advies uit. Hierbij bespreken we uiteraard ook onder andere het financieel aspect en uw wensen.