Kinderbehandelingen

Zodra de eerste tandjes doorkomen bij uw kind kunt u al bij ons terecht. Wij begeleiden uw kind van jongs af aan met de verzorging van het kinder- en volwassen gebit. Dit voorkomt problemen op latere leeftijd. Tevens kunt u op deze manier uw kind spelenderwijs kennis laten maken met de behandelstoel.

Wij werken binnen onze praktijk volgens de Gewoon Gaaf methode. Wij richten ons hier puur op het preventie deel. De tandarts zal er nog steeds zijn voor de periodieke controle. Door een goede communicatie en samenwerking met uw tandarts zorgen wij voor een optimale mondgezondheid bij uw kind.

Wat is Gewoon Gaaf?

Gewoon Gaaf is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van 0 tot 18 jaar en zijn ouders/verzorgers. De preventiemethode laat ouder en kind inzien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Uit wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden.

Wil je meer weten over Gewoon Gaaf? Bezoek dan de website van het Ivoren Kruis.

 

Tips bij het (na)poetsen van uw kind

Ga achter uw kind staan en zorg dat het hoofd ondersteund wordt. Op deze manier kunt u gemakkelijker bewegen in de mond van uw kind.

Poets vanaf het begin elektrisch. Zo wennen kinderen van jongs af aan al elektrisch te poetsen en ook hoeft u geen ‘’poets’’ bewegingen in de mond te maken.

Maak van poetsen een leuk moment. Zorg bijvoorbeeld voor een liedje dat 2 minuten duurt, om de poetstijd leuker te maken.

Benieuwd wat wij voor uw kind kunnen betekenen?

Maak dan een afspraak in onze praktijk.